• ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “Βlue Water”

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ / VASSILIS KARAKATSANIS 90X60cm

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΜΗ / KATERINA TSAMI 60X60cm

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ / ALEXANDROS SPATHOULAS 10X55cm

  AΔΡΙΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / ADRIANOS SOTIRIS 160x40cm

  EΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ELENA PAPADIMITRIOU 1X1m

  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ / DESPINA TSAKNI 55X55cm

  MAΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ / MARIA KTISTOPOULOU 60X150cm

  MAΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ / MARIA KTISTOPOULOU 60X150cm

  ΕΛΕΝΑ ΛΑΚΙΩΤΗ / ELENA LAKIOTI 40X58cm

  ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ / KERASIA TOULIATOU 60X60

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ / JOHANNIS TSOUMAS 60X80cm

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΛΗΣ / KONSTANTINOS TOLIS 100X70cm

  ΡΕΝΑ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ / RENA AVAGIANOU 78X84cm

  ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΝΟΜΜΑΤΟΥ / IRENE MONOMMATOU 40X60cm

  ΝΙΚΟΣ ΚΡΑΝΑΚΗΣ / NIKOS KRANAKIS 110X150cm

  ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ / PETROS KARAVEVAS 45X70cm

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΝΑΙΟΣ / GEORGE MINEOS 44Χ90cm

  ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “Βlue Water”

  H Ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαϊτζάκη σημειώνει για την ομαδική εικαστική έκθεση “Βlue Water”:
  « 24 σύγχρονοι και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, σε έναν πρωτότυπο και καρποφόρο εικαστικό διάλογο, παρουσιάζουν έργα τους που είναι εμπνευσμένα από τη θάλασσα, το θαλασσινό τοπίο και την ζωή σ΄αυτό, σε ένα ταξίδι που διαγράφεται αφημένο επάνω σε γαλάζια κύματα, βυθούς και νέες στεριές. Η θάλασσα, άμεσα συνδεδεμένη με το ελλαδικό περιβάλλον, πηγή έμπνευσης αέναη για τους παρατηρητές της στεριάς, για όσους βυθίστηκαν στην απεραντοσύνη της, γι’ αυτούς που την αγάπησαν με την γαλήνη και την τρικυμία της το ίδιο. Πόσες ονειροπολήσεις δεν ταξίδεψαν στα κύματα της και πόσα κοιτάγματα, ποιήματα και έργα δεν μας χάρισε και σε αιώνες πόσους· “Παιχνίδια τα νερά στα σκιερά περάσματα / λένε με τα φιλιά τους την αυγή που αρχίζει ορίζοντας. Και τ’ αγριοπερίστερα ήχο δονούνε στη σπηλιά τους / ξύπνημα γαλανό μες στην πηγή της μέρας / Ήλιος”

  Με την φαντασία και την έμπνευση να περισσεύουν, με τα πινέλα και τα χρώματα να δραπετεύουν στον παλμό της δημιουργικής ελευθερίας, οι εικαστικοί, στην έκθεση αυτή, αποτυπώνουν, ο καθένας μέσα από την δική του ιδιότυπη εικαστική γραφή,θεώρηση και σκέψη, πρωτόπλαστους κόσμους και υδάτινα περιβάλλοντα που έχουν πηγή τους συχνά κι απ’ την πραγματικότητα εξορμούν μέσα από το μάγεμα ενός ονειρικού τόπου.

  Προκύπτει, άλλοτε μια θάλασσα σαγηνευτική με αφαιρετικά και εξπρεσιονιστικά απλώματα και άλλοτε μια θάλασσα ρεαλιστικά δοσμένη – ή προσδιορισμένη από έντεχνα σουρεαλιστικά σκαρφίσματα. Τα διάφανα νερά επιτρέπουν εξάλλου να σμιλευτούν με δεξιοτεχνία στις αποχρώσεις όλες και τις μορφές και αρέσκονται σε κάθε λογής παιχνίδισμα. “Δίνει ο μαΐστρος το πανί στη θάλασσα / τα χάδια των μαλλιών στην ξεγνοιασιά του ονείρου του / Δροσιά. Κύμα στο φως ξαναγεννάει τα μάτια / Όπου η ζωή αρμενίζει προς τ’ αγνάντεμα / Ζωή(Οδ.Ελύτης,”Του Αιγαίου, ΙΙ”)”

  Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
  ΡΕΝΑ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ – ΑΔΡΙΑΝΟΣ -ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΦΙΔΑ – NABIL KHAZEN – ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΚΡΑΝΑΚΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΛΕΝΑ ΛΑΚΚΙΩΤΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΝΑΙΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΝΟΜΜΑΤΟΥ – ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΛΗΣ – ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ  -ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΝΤΑ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΜΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ – ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΕΤΟΣ