• ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ »7 female artists in communication

  ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ

  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ

  ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ

  ΗΩ ΑΓΓΕΛΗ

  ΔΑΦΝΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

  ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  ΛΗΔΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

  HΩ ΑΓΓΕΛΗ-ΔΑΦΝΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ-ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ-ΛΗΔΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ–ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ–ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ

  Δελτίο Τύπου

  Ομαδική έκθεση

  “7 female artists in communication”

  “7 γυναίκες πρωταγωνιστές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής”

  στην Gallery Art πρισμα στον Πειραιά

  «Εχει το φύλο σχέση με την τέχνη, με το ίδιο το έργο, ή με το νόημα που εκφράζει ο/η δημιουργός του;»
  Η gallery Art πρισμα πιστεύοντας στην δυναμική παρουσία των γυναικών στη σύγχρονη Ελληνική τέχνη, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “7 female artists in communication”.

  Σε μια εποχή που η συνθηματολογία έχει περάσει στο παρασκήνιο, η εξέλιξη στη σύγχρονη τέχνη εμφανίζει την παρουσία αρκετών ελληνίδων ζωγράφων, με δράση και με πορεία όχι μόνο στηνΕλλάδα αλλά και στη διεθνή εικαστική σκηνή.

  7 γυναίκες εικαστικοί συνομιλούν μέσα από διαφορετικούς δρόμους, έχοντας η καθεμιά τη δική της εικαστική ταυτότητα, με διαδρομές ονειρικές, παγανιστικές, φαντασιακές. Οι τονικότητες ποικίλουν όπως και το συναίσθημα. Πλούσια περιβάλλοντα που σε ταξιδεύουν σε πιο εσωτερικές προσωπικές διαδρομές, υπερβαίνοντας τα προφανή.

  Η ανάγνωση πέρα από το ορατό στην τέχνη, μας οδηγεί στις υποκοιμενικές διαδρομές της κάθε δημιουργού, με ελευθερία ερμηνείας και φαντασίας.

  Συμμετέχουν: Ηώ Αγγελή – Δάφνη Αγγελίδου – Κάτια Βαρβάκη – Ειρήνη Κανά – Λήδα Κοντογιαννοπούλου – Έλενα Παπαδημητρίου – Δέσποινα Τσακνή

  Με έργα μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων, προτάσοντας βέβαια ότι η τέχνη δεν βρίσκεται στο μέγεθος αλλά στο τελικό εικαστικο αποτελεσμα.