• ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΜΑΥΡΟ…”

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΟΣ. ''ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΕΓΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ'', 2019 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, JE-N-EST-PAS-UN-AUTRE, 2020 ΡΑΝΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ, ''BLACK', '2020 ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, '' LOVE'', 2012, h162X18X10cm ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ,

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΟΣ, ''ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΕΓΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ'', 2019

  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ''JE-N EST PAS UN AUTRE'', 2020

  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΣΑΧΙΝΗΣ, "ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ", 2018

  ΡΑΝΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ, ''BLACK', '2020

  ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

  ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, '' LOVE'', 2012, h162X18X10cm

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ, "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ESCHER", 2020

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ, "ΠΛΕΓΜΑ", 1986 Ι Πλαστικό σε Χαρτί 70x100εκ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ ΜΑΥΡΟ… ”
  ΕΓΚΑΙΝΙΑ “ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 20:00 μ.μ ”
  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ “ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ ”

  Η Gallery Art Prisma θα πραγματοποιήσει την ομαδική έκθεση “ ΜΑΥΡΟ…”, με τους καλλιτέχνες : Γραμμένος Κορνήλιος – Ζιώγας Γιάννης – Γέρος Βασίλης -Kαζάζης Γιώργος – Καλαμάρας Φίλιππος – Μαστρογιάννη Ασπασία – Σαραντοπούλου Χριστίνα – Σαχίνης Ξενοφώντας – Σιάγκρης Παναγιώτης – Σκούρτης Αγγελος – Σχορετσανίτη Ράνια, – Τράνος Νίκος – Τσιμπλάκη Μαριτάσα – Φόρτσας Δημήτρης.

  Το “ Μαύρο… ” συμβολίζει την καθορισμένη άρνηση, την μόνιμη στάση αμφισβήτησης, και την αντίσταση. Πρόκειται για μια στάση με ιστορικό βάθος, που φθάνει μέχρι το “ τότε ” μαύρο χρώμα των αρχαίων αμφορέων έως την μέχρι “ τώρα ” συνειδητοποίηση της τραγικότητας, της ύπαρξης. Επιβάλλεται λοιπόν, η ανυπέρβλητη ανάγκη συγκρότησης ενός σύγχρονου μεθοδολογικού και επιστημολογικού παραδείγματος του “ Aufhebung ”.

  Της αναζήτησης του ολικού “ Aufhebung ” ( ξεπεράσματος ) και δια της τέχνης, με επίκεντρο την μοντέρνα και σύγχρονη μέθοδο, ειδικότερα στη γραμμή του Μάλεβιτς. Της συνειδητής αναζήτησης μιας δομικά μόνιμα αρνητικής αισθητικής, στη γραμμή του Αντόρνο. Η συνειδητοποίηση της μόνιμης ανάγκης, της αναζήτησης του διαρκούς άλλου, του νέου, του καινοτόμου, του ριζοσπαστικού.

  Μαύρο : Έλλειψη όλων των χρωμάτων, άρνηση του εξεζητημένου, του τεχνικά ωραίου, ωραιοποιημένου, του φενακισμού, ψευδο – αισθητισμού. Το Μαύρο είναι πάντα κατά τον Μάλεβιτς η απαρχή μιας νέας ιστορικής περιόδου, της πνευματικής – απελευθερωτικής – φουτουριστικής και συγχρόνως μιας ιδεολογικά απελευθερωτικής και ιδεολογικής κριτικής. Αποτελεί μια διαδικασία μόνιμης απελευθέρωσης, ως μια κατάσταση “ τινάγματος ”, προς τα εμπρός. Προς έναν κόσμο μη ορθολογικοποιημένο, προς την ανεύρεση και δημιουργία ενός “ μη ορθολογικοποιημένου ορθολογικού” ( – Αντόρνο ), δια του πνευματικού στοιχείου που είναι φορέας το “ Μαύρο… ”.

  Αυτά αναφέρει ο Βασίλης Φιοραβάντες, καθηγητής φιλοσοφίας της τέχνης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο οποίος είναι επιμελητής της έκθεσης.
  Το “ Μαύρο… ”, μια εμβληματική ομαδική έκθεση που επισημαίνει τη σημαντικότητα του μαύρου στην πορεία της εξέλιξης, στην ιστορία της τέχνης.

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
  ΤΡ. – ΠΕΜ. – ΠΑΡ. 10.30 – 15.00 & 18.00 – 21.00
  ΤΕΤ. – ΣΑΒ. 10.30 – 15.00

  GALLERY ART PRISMA
  Κουντουριώτου 187 – Πειραιάς
  210 – 4296790
  artprisma@hotmail.com
  www.galleryatprisma.gr