• Ομαδική έκθεση “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ”

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ "The Unknown Land", 2013, acrylic-oil on canvas, 140x100 cm.

  ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

  ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ "Τοπίο με λίμνη", 100x120 εκ.

  ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ "ΑΓΡΟΣ", 50x70 εκ.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

  ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ - Ακρυλικό σε καμβά

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ”

  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΙΟΥ 20:00 το βράδυ

  Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Μαίου στις 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ”.

  Η Ελλάδα με αρκετά πλούσια κληρονομιά στην τοπιογραφία, με έντονα τα στοιχεία του υπαιθρισμού και του ιμπρεσιονισμού που αναγνωρίζονται στα έργα σημαντικών ζωγράφων όπως του Ιακωβίδη, Πανταζή, Σαββίδη, Οικονόμου, Κογεβίνας αλλά και στα τοπία των κορυφαίων τοπιογράφων Μαλέα, Παρθένη, Λύτρα, Παπαλουκά, Βασιλείου, Θεόφιλου, Τσαρούχη.

  Η Gallery Art Πρίσμα προσπαθώντας να δώσει ένα μικρό στίγμα της σύγχρονης ελληνικής τοπιογραφίας πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση “Σύγχρονη Ελληνική Τοπιογραφία” με δέκα  εικαστικούς που βλέπουν με διαφορετική εικαστική ματιά το ελληνικό τοπίο.

  Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι : ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ – ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ – ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ – ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ.

  Η αποτύπωση του τοπίου είναι μία διαχρονική εμμονή για τον καλλιτέχνη, νοσταλγία, φαντασία, αγάπη, βιώματα, αλλά και το σημαντικότερο όλων το άπλετο ελληνικό φως.