• ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ” – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Άτιτλο

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
  «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ»

  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΩΡΑ 20:00  «Η ζωγραφική είναι αισθητική, εκφράζει συναισθήματα, δεν τα απεικονίζει αλλά τα απαυγάζει.» Ε.Π.


  Η Αίθουσα Τέχνης Art Prisma εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ «Χωρίς Τίτλο» την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στις 20:00.

  Ο ζωγράφος Ευάγγελος Παπαγιάννης, απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ., με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά και τον Γιάννη Μόραλη, με διαδρομή στον χώρο της τέχνης από το 1981, έχει διαγράψει μία πορεία σταθερή αλλά αθόρυβη, όπως ακριβώς είναι και η προσωπικότητά του, παραγωγικός αλλά και οραματιστής, με απόψεις και στάση ζωής για την Τέχνη.

  Η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη σημειώνει στον κατάλογο: «Αφηρημένες συνθέσεις με έκδηλα ανατρεπτικές εικονογραφίες, σε σχέση με τις οπτικές μας συνήθειες, παρουσιάζει ο Ευάγγελος Παπαγιάννης. Πρόκειται για μια ενότητα έργων με την αισθητική της πλήρους αφαίρεσης, όπου η δυναμική της χειρονομιακής πινελιάς του μορφοποιεί καθοριστικά τις ζωγραφικές επιφάνειες και παραπέμπει έντονα στις σχηματοποιήσεις της ζωγραφικής δράσης (action painting).»

  Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το χρώμα ως βασικό μέσο έκφρασης, επαναπροσδιορίζει τις χρωματικές αξίες και με τις τονικές αντιθέσεις ή σύμπνοιες ζωγραφίζει με την τεχνοτροπία της «καθαρής τέχνης». Φιλοτεχνεί πηγαία σε ελεύθερη εικονογραφική διατύπωση, χωρίς φορμαλιστικούς κανόνες ή προσχέδιο, χωρίς προκαθορισμένο εικονογραφικό θέμα και κυρίως χωρίς ίχνος ρεαλιστικής αναπαράστασης. Τα έργα του, οι λαλίστατες «χωρίς τίτλο» εικόνες, δεν χρειάζονται λόγια, ούτε επεξηγήσεις, ούτε κρύβουν εννοιολογικές παραπομπές, αλλά προσελκύουν τον θεατή με τη μορφολογία τους».

  Η έκθεση του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ είναι ένα ταξίδι χρωμάτων και σχημάτων, καθότι, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, η αφηρημένη ζωγραφική εκπαιδεύει τον θεατή στη ζωγραφική και όχι στην εικόνα.

  Επιμέλεια Έκθεσης: ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ
  Οργάνωση: ΝΑΤΑΣΑ ΘΩΜΑΚΟΥ
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 11 ΜΑΪΟΥ 2022

  Ώρες λειτουργίας: Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ/Μ. ΤΡΙΤΗ/Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ/Μ. ΠΕΜΠΤΗ 11:00-20:00
  ΑΠΟ 28/4 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ,
  ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:30-15:00 & 18:00-21:00
  ΤΕΤΑΡΤΗ/ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30-15:00

  Gallery ArtPrisma: Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18535
  Τ +30 2104296790

  artprisma1957@gmail.com
  www.galleryartprisma.gr
  www.facebook.com/ArtPrisma